Kiitos, tack!

Iso kiitos vielä ihan jokaiselle, joka antoi mulle äänensä, lahjoitti kampanjaan tai on tsempannut, halannut, jutellut ja tukenut viimeisten viikkojen ja kuukausien aikana. Tästä urakasta jää mieleen valtava määrä ihania uusia ja vanhoja tuttavuuksia. Oli ihan mieletöntä tehdä töitä tän upean porukan kanssa, ja vaikka oma äänimäärä ei riittänyt niin pitkälle kun olisin toivonut, niin me voitettiin nää vaalit yhdessä.

Erityisen iloinen ja onnellinen olen siitä, että niin moni huikea ei-setä pääsi näissä vaaleissa läpi. Tasa-arvo toteutuu tässä eduskunnassa paremmin kuin koskaan, ja myös nuoria kansanedustajia saatiin lisää. Silti tuntuu aivan epätodelliselta, että tässä maassa asuu niin monta ihmistä, jotka haluaa että politiikka tehdään pelkoa ja vihaa lietsomalla. Huolestuttaa, että niin moni kokee olonsa turvattomaksi ja haluaa ratkaista ongelmia syrjimällä muita. Pelottaa eri vähemmistöihin kuuluvien puolesta, jotka tiedostaa että omassa kunnassa, kylässä tai kaupunginosassa iso osa on äänestäneet puoluetta, joka tekee töitä sen eteen, että näitä vähemmistöjä ei olisi.

Eilen mua vähän harmitti, että olin sopinut täksi aamuksi kokouksen. Aamulla taas oli jotenkin helpottunut olo siitä, että työ vähän paremman maailman puolesta jatkuu jo tänään. Suunniteltiin kesää, ruotsinkielisten järjestöjen Pride-yhteistyötä, juotiin kahvia ja pohdittiin miten voisimme mahdollistaa mahdollisimman monelle turvallisia ja yhdenvertaisia osallistumismahiksia meidän toimintaan.

Tänään, tällä viikolla, tässä kuussa ja tänä keväänä jatkuu työ paremman maailman puolesta hallitusneuvotteluissa, kaiken maailman järjestöissä ja omalta osaltani myös EU-vaaleissa. Ne on tossa 6 viikon päästä, tuutko mukaan tekee vaaleja?

–> tässä fb-ryhmä, johon voit liittyä! Siellä ruvetaan kohta suunnittelemaan yksityiskohtaisemmin kampanjaa. Kampanjaa tehdä koko maassa, joten kaikki pienetkin panostukset ovat todella arvokkaita! https://www.facebook.com/groups/2297836437210894/

–> ja koska kampanjaa tehdään koko maassa, se myös maksaa. Tässä voit lahjoittaa mun kampanjaan: lahjoita.vihreat.fi/bicca-olin

→ arvostan myös jos haluat käydä seuraamassa minua somessa! Twitterissä ja IG:ssä @biccaolin, fb.com/olinbicca

Nyt jatkuu duuni!
#bicca2019

Kuva: Salla Merikukka


Stort tack ännu till varenda en som gav mej sin röst, donerade till kampanjen eller har stött, kramat, diskuterat och funnits där de senaste veckorna och månaderna. Från det här projektet kommer jag speciellt att komma ihåg alla fina nya och gamla bekanta. Det har varit helt galet att gå jobba med det här fantastiska teamet, och fast den egna röstmängden inte räckte så långt som jag hade hoppats, så vann vi det här valet tillsammans.

Speciellet glad och lycklig är jag över att så många icke-gubbar kom in i det här valet. Jämställdheten förverkligas bättre än någonsin i den kommande riksdagen, och vi fick också in fler unga riksdagsledamöter. Samtidigt känns det helt overkligt, att det bor så mycket människor i det här landet som vill göra politik genom att sprida rädsla och hat. Det är skrämmande att så många upplever otrygghet och vill lösa det genom att diskriminera andra. Jag är orolig för alla minoriteters skull, som lever i en vardag där en stor del av dom som bor i ens egen hemstad, by eller stadsdel röstat på ett parti som jobbar för att de här minoriteterna inte ska få finnas.

Igår grämde jag mej lite över att jag hade bokat in ett möte tills idag morgon. På morgonen igen kände jag mej främst lättad över att redan idag få fortsätta jobba för en lite bättre värld. Vi planerade sommare, de svenskspråkiga organisationernas Pride-samarbete och hur vi kunde möjliggöra att så många som möjligt kan delta tryggt och jämlikt i vår verksamhet.

Idag, den här veckan, den här månaden och den här våren fortsätter arbetet för en bättre värld i regeringsförhandlingarna, i alla världens organisationer och för min egen del också i EU-valet. Det är om 6 veckor, kommer du med och göra kampanj?

→ här är en Facebook-grupp du kan gå med i! Där börjar vi snart planera kampanjen mer på detaljnivå. Kampanj gör vi i hela landet, så alla satsningar är gulvärda! https://www.facebook.com/groups/2297836437210894/

–> och för att kampanjen görs i hela landet, så kostar det också. Här kan du donera till min kampanj: lahjoita.vihreat.fi/bicca-olin

→ jag uppskattar också om du vill gå in och följa mej på sociala medier, @biccaolin på instagram & twitter och fb.com/olinbicca.

Nu fortsätter jobbet!

#bicca2019

Foto: Salla Merikukka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.