BICCA

På svenska In English

Olen helsinkiläinen kauppatieteiden opiskelija Hankenilla, vaikuttajaviestinnän konsultti Milttonilla ja kuntapoliitikko Helsingin vihreillä. Synnyin Porvoossa, ja siellä myös syntyi kipinäni vaikuttamiseen. Sittemmin olen helsinkiläistynyt ja palostani vaikuttamiseen on tullut työura.

Arvomaailmani ytimessä ovat yhdenvertaisuus, demokratia ja kestävyys. Olen liberaali feministi, joka edistää moninaisuuden tunnustamista ja osallisuutta kaikessa politiikassani.

Olen toiminut pitkään eri järjestöissä ja nähnyt vuosi vuodelta selvemmin miten paljon väliä sillä on, ketkä päätöksiä tekevät. Ennen nykyistä työtäni työskentelin lähes kolmen vuoden ajan Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton pääsihteerinä ja ennen sitä hetken aikaa amisjärjestö Oskussa edunvalvonnan koordinaattorina. Näitä ennen toimin täysipäiväisenä puheenjohtajana ruotsinkielisessä opiskelijajärjestö FSS:ssä. Näiden ohella toimin  toimin  muun muassa ruotsinkielisen sateenkaarijärjestön puheenjohtajana ja kouluttajana sekä eurooppalaisessa toisen asteen opiskelijajärjestö OBESSUn hallituksessa. 

Aiemmalta tutkinnoltani olen mediapalveluiden tuottaja, ja taustaani kuuluu myös kokemusta media-alalta, muun muassa töissä ja harjoitteluissa Ylellä ja Hufvudstadsbladetilla. Valmistuttuani kaksoistutkintoon jouluna 2016 tein myös töitä Rikhardinkadun kirjaston  lasten ja nuorten osastolla.

Kuntapolitiikassa toimin parhaillaan Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan varajäsenenä sekä ruotsinkielisen jaoston varapuheenjohtajana. Aikaisemmin olen toiminut myös useissa nuoriin ja kielipolitiikkaan liittyvissä tehtävissä.

Vapaa-aikanani vietän aikaa puolison ja koiran kanssa ulkoillessa rantoja pitkin sekä nauttien ystävien ja perheen seurasta hyvän ruuan ääressä, mielellään kaupungin sykkeessä, piknikillä tai kahvilassa.

Kymmenen vuoden ajan olen päässyt muuttamaan asioita parempaan suuntaan, oli kyse sitten vihreiden nuorten tukeminen järjestötoiminnassa ja politiikassa, maksuton toinen aste -kansalaisaloitekampanja tai sateenkaarinuorten puolesta puhuminen mediassa.  Seuraavaksi on eduskunnan aika.