BICCA

Suomeksi In English

Just nu studerar jag ekonomi vid Hanken, är konsult inom samhällsrelationer på Miltton och kommunpolitiker för Helsingfors gröna. Jag kommer ursprungligen från Borgå och det var också där mitt intresse för påverkan föddes. Sedan dess har jag flyttat till Helsingfors, och min passion för påverkan har utvecklats till en karriär. 

Kärnan i mina värderingar är jämlikhet, demokrati och hållbarhet. Jag är en liberal feminist som främjar mångfald och delaktighet i all min politik.

Efter att länge ha arbetat i flera olika organisationer har jag för varje år sett allt tydligare hur stor roll det spelar vem som fattar besluten. Före mitt nuvarande jobb arbetade jag i nästan tre år som förbundsekreterare för De grönas ungdoms- och studerandeförbund, och innan dess ett tag som intressebevakningskoordinator på yrkesstuderandeförbundet Osku. Innan det var jag heltidsordförande för den svenskspråkiga studerandeförbundet FSS. Dessutom har jag fungerat bland annat som ordförande och utbildare för den människorättsorganisationen Regnbågsallians och som styrelsemedlem i den europeiska studerandeorganisationen OBESSU. 

Från tidigare har jag en grundexamen inom audiovisuell kommunikation och min bakgrund omfattar erfarenhet inom mediebranschen, bland annat jobb och praktik på Yle och Hufvudstadsbladet. Efter att ha avlagt en dubbelexamen till julen 2016 arbetade jag också på Rikhardsgatans bibliotek på barn- och ungdomsavdelningen. 

Inom kommunalpolitiken fungerar jag för närvarande som suppleant i Helsingfors nämnd för fostran och utbildning samt som vice ordförande för svenska sektionen. Tidigare har jag också haft olika uppdrag med anknytning till ungdoms- och språkpolitik.

På min fritid umgås jag med min fru och hund, gärna på långa promenader längs stränderna, samt njuter av att umgås med vänner och familj över god mat, helst mitt i den levande stadskulturen, på picknick eller på ett café.

I tio år har jag jobbat på att göra skillnad, vare sig det handlar om att stödja gröna unga i föreningsengagemang och politik, driva kampanjen för medborgarinitiativet om kostnadsfri andra stadiets utbildning eller att tala för regnbågsungas rättigheter i media.  Nu är det dags att ta det arbetet till riksdagen.