Regnbågsankan, the Swedish-speaking organisation for sexual- and gender minorities

Today I was elected president of Regnbågsankan, the Swedish-speaking organisation for sexual- and gender minorities in Finland. With this political climate, I can’t imagine anything being more important than defending human rights and equality. So glad to get to do this, looking forward to what this mandate has to bring and working with the new board!

Vissa dagar är bara lite mer spännande än andra!
Idag har jag träffat en massa nya, inspirerande människor, diskuterat jämlikhet, #metoo, sexuella trakasserier och språkminoritetsfrågor ur HBTQIA+-perspektiv. Sedan gick dom och valde mej till ordförande för Regnbågsankan, den finlandssvenska föreningen för sexuella- och könsminoriteter!

I dagsläget känns det som att inget är så viktigt som att jobba för jämlikhet och likabehandling, och försvara mänskliga rättigheter. Jag är otroligt glad att få den här möjligheten och ser framemot att jobba med den nya styrelsen!

Tänään minut valittiin Regnbågsankanin, eli ruotsinkielisen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjärjestön puheenjohtajaksi! Tän päivän yhteiskunnallisessa ilmapiirissä tuntuu siltä, ettei mikään ole tärkeämpää kuin yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien puolustaminen. Olen otettu tästä kunniasta ja odotan innolla tulevaa vuotta ja uuden hallituksen kanssa työskentelyä!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.